RAMALAN

RAMALAN JAYABAYA

pancen wolak walike jaman, amenangi jaman edan

ora edan ora kumanan/ sing waras padha nggagas

wong tani pada ditaleni/ wong dora padha ura-ura

beja-bejane sing lali, isih beja kang eling lan waspada

wong waras lan adil uripe ngenes lan kepencil

sing ora abisa  maling digethingi/- sing pinter duraka dadi kanca

wong bener sangsaya thenger-thenger/wong salah sangsaya bungah

akeh bandha musna tan karuan larine

akeh pangkat lan drajat pada minggat tan karuan sebab

akeh wong nglanggar sumpahe dhewe/manungsa padha seneng ngalap, tan anindakake hukume allah

barang jahat diangkat-angkat/barang suci dibenci

sing edan pada bisa dandan/sing ambangkang padha bisa nggalang omah gedong magrong-magrong

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s